Accesso
Skip Navigation Links > Kreu > Lajmet

Kategorite

Filtro:

Lajme

 •  

  Mbledhja e Keshillit Bashkiak 27 Shkurt 2019

  ​Mbledhja e Këshillit Bashkiak Kuçovë zhvilluar më datë  27/02/2019, ora 11:00, në sallën e mbledhjeve të Këshillit me këtë rend dite:
  1-Projekt-Vendim. Për propozim për dhënien e ndihmës ekonomike për periudhën shkurt 2019.
  2-Projekt-Vendim. Për dhënien e Paaftësisë (PAK), Invalidët e Punës dhe kompensimit të energjisë elektrike, për periudhën shkurt 2019.
  3-Projekt-Vendim. Për dhënien e ndihmës ekonomike mbi përdorimin e fondit të kushtëzuar për bllok-ndihmën ekonomike deri në 6% për periudhën janar 2019.
  4-Projekt-Vendim. Për dhënien e ndihmës ekonomike për rastet e bashkisë për periudhën janar 2019.
  5-Projekt-Vendim. Për dhënien e kompensimit të energjisë elektrike për familjet përfituese të ndihmës ekonomike për muajin janar 2019.
  6-Projekt-Vendim. Për një ndryshim në VKB nr.103,  dt.22.12.2018  "Mbi kategorizimin e nivelit të pagave të punonjësve të zgjedhur dhe të emëruar, si dhe të punonjësve të administratës të Bashkisë dhe njësive të saj në varësi për vitin 2019.
  7-Projekt-Vendim. Për miratimin e shtesës së një punonjësi në Qendrën Ditore për fëmijët me aftësi të kufizuar.
  8-Projekt-Vendim. Për ndryshim plani në buxhet.
  9- Projekt-Vendim. Për përfundimin e procedurave të privatizimit të banesave, objekt i ligjit nr.7652 , dt.23.12.1992 i ndryshuar dhe i ligjit nr.9321,  dt. 25.11.2004 , të cilat kanë mbetur pa u regjistruar në ZVRPP.
  10-Projekt-Vendim. Për miratimin e llojeve dhe niveleve të gjobave që do të vendosen nga inspektorët e Policisë Bashkiake në raste të shkeljeve dhe kundravajtjeve  administrative.
  11-Informacion. Raport i monitorimit të buxhetit për periudhën Janar-Dhjetor 2018.
  12-Informacion. Mbi gjendjen e rrugëve rurale në të tre njësitë administrative si dhe për masat e marra nga Agjensia e Shërbimeve Komunale për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tyre.
  13- Informacion. Mbi masat e marra nga ana e Drejtorisë Ekonomike të Arsimit për sigurimin e mjeteve ngrohëse në të gjitha institucionet arsimore të Bashkisë Kuçovë dhe njësitë administrative.
  14-Informacion. Mbi kryerjen e inventarizimit, vlerësimit dhe nxjerrjen jashtë përdorimit të Aktiveve të institucioneve të varësisë së QEA.
  15. Të tjera.

  Me shume...

  Takimi i Këshillit për Zhvillim Ekonomik Vendor

  Me mbështetje të projektit të USAID për Planifikim e Qeverisje Vendore-PLGP, pranë Bashkisë  Kuçovë është krijuar Këshilli për Zhvillim Ekonomik Vendor.  I cili drejtohet nga Kryetari i Bashkisë Kuçovë z.Selfo Kapllani dhe ka në përbërjen e tij përfaqësues të administratës, biznesit dhe komisionit qytetar. Ky këshill përfaqëson një qasje strategjike ku grupet e interesit dhe institucionet vendore përpiqen në mënyrë të planifikuar të përdorin burimet e veta me qëllim të rrisin dhe promovojnë biznesin si edhe rritjen e vendeve të punës.

  Detyrat e këtij këshillit janë të shumta ato konsistojnë në dhënien e rekomandimeve Kryetarit të Bashkisë dhe Këshillit Bashkiak në çështje që lidhen me zhvillimin ekonomik, aktivitetet e biznesit, hartimin e plane strategjike me karakter ekonomik etj. 

  Me shume...

  Stafi i Bashkisë Kuçovë i bashkohet nismës së z.Ilir Meta për dhurimin vullnetar të gjakut

  ​Fushatës së dhurimit vullnetar të gjakut të iniciuar prej Presidentit të Republikës Shqipërisë z.Ilir Meta iu bashkua edhe stafi i Bashkisë Kuçovë. Dhurimi i gjakut është një akt human nëpërmjet të cilit çdo kush nga ne mund të shpëtoj një jetë.
  Midis të tjerash z.Meta falënderoi Kryetarin e Bashkisë Kuçovë z.Selfo Kapllani dhe stafin e bashkisë të cilët iu përgjigjen dhe mbështetën këtë thirrje. 
  Kjo fushatë sensibilizuese po ndërmerret pothuajse në të gjithë vendin për tu ardhur në ndihmë të gjithë personave me një nevojë të tillë, por mbi të gjitha për të sensibilizuar mbarë opinionin publik se dhurimi i gjakut është një gjest fisnik që shpreh ndjenjën e solidaritetit. 
  #DhuroGjakShpëtoJetë

  Me shume...

  Rikualifikimi Urban i Lagjes nr.2, Blloku "1 Maj"

  Me një vlerë prej 88 015 860( tetëdhjetë e tetë milion e pesëmbëdhjetë mijë e tetëqind e gjashtëdhjetë  ) lekë nga fondet e Bashkisë Kuçovë do të realizohet projekti " Rikualifikimi Urban i Lagjes nr.2, Blloku " 1 Maj"", i cili përfshin rikonstruksionin e 3 (tre) rrugëve, "Sherif Toptani", "Dora D'Istria" dhe "Vasillaq Tanku". Ky projekt ishte një prej prioriteteve të listës së investimeve të Bashkisë Kuçovë për vitin 2018.

  Gjatësia totale e segmentit rrugor është 1220 ml dhe parashikimi i gjerësisë është 6m, me trotuare nga të dy krahët e rrugës. Gjithashtu nuk do të mungojë ndriçimi dhe gjelbërimi në segmentin rrugor. 

  Punimet po realizohen prej operatorëve ekonomik " Besta" sh.p.k dhe "Arkonstudio" sh.p.k dhe afati për ekzekutimin e tyre do të jetë 6 muaj nga data e fillimit.

  Nëpërmjet këtij investimi do të arrihet zhvillimi urban i zonës që për rrjedhojë do të rrisë cilësinë e shërbimeve infrastrukturore për banorët e kësaj zone.

   

  #BashkiaKucoveInvestime

  Me shume...

  Mbledhja e Keshillit Bashkiak 23 Janar 2018

  Mbledhja e Këshillit Bashkiak ditën e Mërkurë, datë 23.01.2019, ora 11:00 në sallën e mbledhjeve të Këshillit u zhvillua mbledhja e Këshillit të Bashkisë Kuçovë, me këtë rend dite:

  1.      Projekt-Vendim:  Për propozim për dhënien e ndihmës ekonomike për periudhën Janar 2019.

  2.      Projekt-Vendim: Për dhënien e Paaftësisë (PAK), Invalidët e Punës dhe kompensimit të energjisë elektrike, për periudhën Janar 2019.

  3.      Projekt-Vendim: Për dhënien e ndihmës ekonomike mbi përdorimin e fondit të kushtëzuar për bllok-ndihmën ekonomike deri në 6% për periudhën Dhjetor 2018.

  4.      Projekt-Vendim: Për dhënien e ndihmës ekonomike për rastet e Bashkisë për periudhën Dhjetor 2018.

  5.      Projekt-Vendim:  Për dhënien e kompensimit të energjisë elektrike për familjet përfituese të ndihmës ekonomike për periudhën Dhjetor 2018.

  6.      Projekt-Vendim: Për miratimin e shtesës së Buxhetit 2019 nga e Ardhura e  Trashëguar.

  7.      Projekt-Vendim:  Për ndryshim në vendimin e Këshillit Bashkiak nr.93, datë 23.11.2018 "Mbi miratimin e Taksave dhe Tarifave Vendore të vitit 2019".

  8.      Projekt-Vendim: Për një ndryshim në vendimin Këshillit Bashkiak nr.103, datë 22.12.2018 " Mbi kategorizimin e nivelit të pagave të punonjësve të zgjedhur dhe të emëruar, si dhe të punonjësve administrative të Bashkisë të Bashkisë dhe njësive të saj në varësi për vitin 2019.

  9.      Projekt-Vendim:  Mbi shqyrtimin e dokumentacionit për dhënien e bursave për studentët që vazhdojnë vitin shkollor 2018-2019.

  10.  Projekt-Vendim:  Për shpërndarjen e bursave për nxënësit e shkollës mesme të Kuçovës dhe Njësive Administrative me rezultatet më të larta në maturën 2018, të cilët vazhdojnë studimet në vitet e para të shkollës së lartë në sezonin 2018-2019.

  11.  Projekt-Vendim: Mbi shqyrtimin e dokumentacionit për dhënien e bursave për nxënësit e Arsimit Parauniversitar në institucionet arsimore publike që vazhdojnë vitin e parë për vitin shkollor 2018-2019.

  12.  Projekt-Vendim:  Për krijimin e Këshillit për Zhvillimin Ekonomik për Bashkinë Kuçovë.

  13.  Informacion: Për shërbimin e dekorit në Bashkinë Kuçovë.

  ​ 

  Me shume...

  12345678910...
​​

Eventet

<mars 2019>
HënMarMërEnjPreShtDie
25262728123
45678910
111213
14
e enjte, mars 14, 2019
151617
18192021
22
e premte, mars 22, 2019
2324
25262728293031
1234567

Se shpejti


Buletini Informativ