Accesso
Skip Navigation Links > Kreu > Bashkia > Administrata > Koordinatori per te Drejten e Informimit

Koordinatori per te Drejten e Informimit

​Ligji 119/2014 " Për të Drejtën e Informimit", Neni 10

1. Kompetencat e koordinatorit për të drejtën e informimit 

1. Për zbatimin e këtij ligji, me qëllim bashkërendimin e punës për garantimin e së drejtës së informimit, autoriteti publik cakton një prej nëpunësve si koordinator për të drejtën e informimit. 

2. Koordinatori për të drejtën e informimit ushtron kompetencat e mëposhtme:

 a) i mundëson çdo kërkuesi të drejtën për t’u njohur me informacionin publik, sipas këtij ligji, duke u konsultuar me dokumentin origjinal ose duke marrë një kopje të tij;

 b) krijon, mban, publikon dhe përditëson regjistrin e kërkesave dhe përgjigjeve brenda afatit të parashikuar në pikën 1, të nenit 8, të këtij ligji;

c) bashkërendon punën për plotësimin e kërkesave për informacione brenda afateve dhe sipas mënyrës së parashikuar në këtë ligj;

 ç) regjistron kërkesat për informacion dhe cakton një numër rendor për secilën prej tyre; 

d) dërgon kërkesën për informim te një autoritet tjetër publik, brenda afateve të parashikuara në këtë ligj, kur rezulton se autoriteti publik ku është depozituar kërkesa nuk e zotëron informacionin e kërkuar; 

dh) verifikon rastet për dhënien falas të informacionit qytetarëve, sipas parashikimit të pikës 5, të nenit 13, të këtij ligji; 

e) kryen njoftimet paraprake, sipas neneve 14 dhe 15, të këtij ligji, si dhe komunikon me kërkuesin, sipas nevojës për trajtimin e kërkesës për informacion publik. ​

2. Të Dhënat e Koordinatorit për të Drejtën e Informimit

  • Emër/Mbiemër:  Erion Daci
  • adresa postare/elektronike për depozitimin e kërkesave për informacion: Lagjia nr.1,Blloku “ Tafil Skëndo”, Kuçovë, Shqipëri  ​e-mail: erion.daci@bashkiakucove.gov.al
  • orari zyrtar i punës: e hënë - e premte, ora 0800-16​00

Eventet

<gusht 2021>
HënMarMërEnjPreShtDie
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Se shpejti


Buletini Informativ