Accesso
Skip Navigation Links > Kreu > Lajmet

Kategorite

Filtro:

Lajme

 •  

  Mbledhja e Komisionit të Emergjencave Civile

  ​Gjatë ditës së sotme u zhvillua mbledhja me Komisionin Vendor të Emergjencave Civile në Bashkinë Kuçovë. Në këtë mbledhje të kryesuar nga Kryetari i Bashkisë z.Selfo Kapllani, merrnin pjesë gjithashtu Prefekti i Qarkut Berat z. Harilla Dafa, N/Prefekti i Kuçovës z. Sybi Shehu, drejtues të institucioneve vendore, administratorët e njësive, kryepleqtë e fshatrave, përfaqësues të stacionit të PMNZH-së dhe përfaqësues të drejtorive të Bashkisë.
  Në këtë takim ndërinstitucional u vendos theksi së pari në bashkëpunimin e institucioneve, të cilat në çdo rast të vendosin në dispozicion stafet dhe mjetet e tyre. Gjithashtu marrjen e masave paraprake për të parandaluar çdo rast të emergjencave civile.​

  Me shume...

  Mbledhja e Keshillit Bashkiak 27 Qershor 2018

  ​Ditën e mërkurë dt.27/06/2018, ora 11:00 në sallën e mbledhjeve të Këshillit u  zhvillua mbledhja e Këshillit Bashkisë Kuçovë , me këtë rend dite:
  1-Projekt –Vendim: Për dhënie mandate për këshillin bashkiak për znj. Valbona Hoxha, pjesë e subjektit politik LSI.
  2-Projekt-Vendim: Për miratimin e një ndryshimi në V.K.B nr.04 datë 21/07/2015  "Mbi zgjedhjen e Zv/Kryetarit të Këshillit të Bashkisë Kuçovë".
  3-Projekt-Vendim:Për propozim për dhënien e ndihmës ekonomike për periudhën 1-30 Qershor 2018.
  4-Projekt-Vendim:Për dhënien e Paaftësisë (PAK), Invalidët e Punës dhe kompensimit të energjisë elektrike, për periudhën 1-30 Qershor 2018.
  5-Projekt-Vendim:Për dhënien e ndihmës ekonomike mbi përdorimin e fondit të kushtëzuar për bllok-ndihmën ekonomike deri në 6% për periudhën 1-31 maj 2018.
  6-Projekt-Vendim:Për dhënien e ndihmës ekonomike për rastet e Bashkisë për periudhën 1-31 Maj 2018
  7-Projekt-Vendim:Për dhënien e kompensimit të energjisë elektrike për familjet përfituese të ndihmës ekonomike për muajin Maj 2018.
  8-Projekt-Vendim:Për disa ndryshime dhe shtesa në VKB nr .56 dt 04/10/2017 " Mbi miratimin e taksave dhe tarifave vendore të vitit 2018".
  9-Projekt-Vendim:Miratimin e vlerës së Financimit nga ana e Bashkisë Kuçovë për rikonstruksionin e shkollës së mesme të përgjithshme '5 Tetori'.
  10-Projekt-Vendim:Për miratimin e Projekt-Buxhetit Afatmesëm 2019-2021.
  11-Projekt_Vendim: Për miratim të propozimit për dhënie titulli " Qytetar Nderi" i Kuçovës për z.Stiljan Vani Tanku.
  12-Projekt-Vendim: Për miratim të propozimit për dhënie titulli " Qytetar Nderi" i Kuçovës për z.Fluturim Qani Molla.
  13-Projekt-Vendim:Për miratim të propozimit për dhënie titulli "Qytetar Nderi" i Kuçovës për z.Haki Abaz Skuqi.
  14-Të ndryshme: Kërkesë nga banorët e lagjes "postbllok".

  Me shume...

  Takimi i grupit të punës ndër-institucional

  Nën kujdesin e Kryetarit të Bashkisë z.Selfo Kapllani, në ambientet e sallës së Këshillit u organizua takimi i grupit të punës ndër-institucional, për rritjen e mirëqenies së zonave të prapambetura  të industrisë nxjerrëse.

  Të pranishëm në këtë tryezë të përbashkët ishin grupi i punës në Bashkinë Kuçovë, përfaqësues të Ndërmarrjes së Nxjerrjes së Naftës, përfaqësues të Uzinës Mekanike, përfaqësues të Drejtorisë Rajonale OSHEE, përfaqësues të Drejtorisë Rajonale të Mjedisit, përfaqësues të Zyrës së Hipotekës, përfaqësues të Shëndetit Publik, përfaqësues të Zyrës Arsimore si edhe përfaqësues nga Komisioni Qytetar.

  Të pranishmit në këtë takim diskutuan dhe ofruan propozimet e tyre për orientimin e problematikave të zonave të prapambetura në industritë naftës si dhe propozimin e masave zbutëse për zgjidhjen e këtyre problemeve për secilën zonë .​

  Me shume...

  Rikonstruksioni i rrugës "Enver Bregu" në fshatin Tapi

  Në kuadër të zhvillimeve ekonomiko-shoqërore dhe kërkesave urbane për përmirësimin e rrjetit rrugor Bashkia Kuçovë ka realizuar rikonstruksionin e rrugës "Enver Bregu" në fshatin Tapi, Njësia Administrative Perondi. Kjo është një ndër rrugët kryesore që shërben për lidhjen e vazhdimësisë së rrugëve të tjera të kësaj zone.

  Punimet u kryen nga operatori ekonomik "FLED" sh.p.k dhe vlera e këtyre punimeve të cilat arrijnë vlerën 29 461 240 (njëzet e nëntë milion e katërqind e gjashtëdhjetë e një mijë e dyqind e dyzet) lekë pa tvsh u mbulua totalisht nga fondet e Bashkisë.   

  Kjo rrugë e cila u vjen në ndihmë gjithë banorëve të zonës ka një gjatësi prej 840ml dhe gjerësi 6m, me trotuar nga njëra anë me gjerësi 1.5m.  Rikonstruksioni i kësaj rruge përfshin edhe 43 shtylla ndriçimi dhe 124 pemë të mbjella.

   

  ​ 

  Me shume...

  20 Vjet Komision Qytetar

  Me rastin e 20-Vjetorit të krijimit të Komisionit Qytetar Bashkia Kuçovë në bashkëpunim me USAID organizoj një ceremoni e cila mblodhi së bashku anëtar dhe ish-anëtar të komisionit, iniciator dhe mbështetës të këtij institucioni këshillimor.

  Në këtë ceremoni morën pjesë znj. Kate Johnson Drejtore e misionit të USAID-it në Shqipëri, znj.Suzana Cullufi përfaqësuese e USAID-it, z. Kevin McLaughlin Drejtori i projektit PLGP, Harilla Dafa Prefekt i Qarkut Berat, Juliana Memaj Kryetare e Bashkisë së Urës-Vajgurore dhe shumë drejtues të institucioneve vendore. ​

  Me shume...

  12345678910...
​​

Eventet

<korrik 2018>
HënMarMërEnjPreShtDie
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Se shpejti


Buletini Informativ