Accesso
Skip Navigation Links > Kreu > Sherbimet > Sherbimi i Pastrimit

Sherbimi i Pastrimit

                                                              

Bashkia Kucove i ka kushtuar nje rendesi te vecante sherbimit te pastrimit, sipas planeve te veprimit te miratuara me pare per sherbimet publike, per permirsimin cilesor te tyre, per menaxhimin e treguesve te performances dhe orientimit te tyre sipas opinionit qytetar. Sherbimi i pastrimit ne qytetin tone realizohet nga firma sipermarrese private " Higjena " sh.p.k. qe nga viti  1996 dhe ne vazhdim. Detyra e kesaj firme eshte te zbatoje kontraten e lidhur me bashkine per kryerjen me cilesi  te sherbimit  te pastrimit, ne perputhje te plote me analizat e kostos te ketij sherbimi. Deri ne vitin 2000  heqja e mbeturinave urbane behej me automjet  vetshkarkues dhe me zetore,  ndersa  vend grumbullimet   e mbeturinave   ishin me  kosha  betoni   te hapur. Ne fillim te vitit 2001 me ndihmen e projektit   gjerman  te  GTZ-se u be e mundur realizimi i mbledhjes  dhe transportimit te mbeturinave me mjet teknologjik dhe konteniere metalike. Gjate viteve te fundit, se bashku me firmen sipermarrese, kemi marre masa qe te rritim cilesine e sherbimit  te pastrimit, me shtimin e mjeteve teknologjike nga ana e sipermarresit te kesaj firme  dhe modernizimin e tij, duke patur  edhe mbeshtetjen   financiare   nga ana e bashkise. Eshte hartuar  dhe miratuar ne keshillin e bashkise  "Plani i Veprimit"  per permirsmin   e sherbimit te pastrimit, per menaxhimin e treguesve te performances   dhe te orientuar sipas  opinionit te qytetareve. Ndersa ne fund te vitit  2004 eshte hartuar dhe miratuar po ne keshillin e bashkise  "standartin" per kryerjen e sherbimit te pastrimit, i cili eshte forma me e larte e organizimit te  nje sherbimi   publik nga ana  e bashkise.

 Firma sipermarrese " Higjena" sh.p.k. ka  fituar tenderin e hapur te sherbimit  te  pastrimit per bashkine   Kucove me nje vlere prej 21 046 175 leke (perfshire TVSH) , sipas te dhenave te meposhtme:

 

 

​Sherbimi​Vlera ne leke
1.​Fshirje me fshese dore e rrugeve dhe shesheve                                  3 269 303 
​2.Fshirje me mjet   teknologjik   e rrugeve dhe shesheve                      550 664 
​3.Grumbullimi   dhe transportimi  i mbeturinave                                   8 577 129 
4.​Sherbim pastrimi ne WC-te publike                                                    1 215 026 
​5.Lagija e rrugeve dhe shesheve  me mjet  teknologjik                          1  426 536 
​6.Heqja e mbetjeve inerte nga mjediset publike                                     1 694 865 
​7.Sistemimi i mbeturinave  urbane ne vend depozitim                           804 956 
​8.Shuma 17 538 479 
​9.TVSH 20%                                                                                  3 507 696 
​10. Shuma totale                                                                             21 046 175 

                                          

Cmimet per njesi sipas analizave perkatese te kostos.

 

Nr.                   Emërtimi          Njësia

 

                    Çmimi per njësi

   pa  TVSH      me TVSH
1.Fshirje me fshesë dore e rrugëve dhe shesheve

 

m2

0,07485 
2.Fshirje me mjet teknologjik e rrugëve dhe shesheve

 

 

m2

 

0,22944

 
3.Grumbullim dhe transpotim mbeturina ne vend -depozitim

1 kazan

________

 

 

1 ton

 

114,545

 
4.Shërbim pastrimi në WC-të publike të qytetit

 

 

1 wc

973,5785 
5.Lagije rruge dhe sheshe me mjet teknologjik

 

m2

0,13783 
6.Heqje e mbetjeve inerte nga mjedise publike (miniskuadra)

 

 

1 ditë

 

5432,259

 
7.Sistemimi i mbeturinave në vend depozitim

 

 

1 ditë

 

12383,938

 

 

Objektivi per kete sherbim eshte qe qyteti yne te jete nje nga qytetet me te pasterta ne vend, me nje sherbim modern dhe bashkekohor, i   vleresuar  nga  vet   qytetaret tane  si dhe nga vizitoret e mundshem ne qytetin tone. Per arritjen  e ketij objektivi ne kemi punuar ne disa drejtime:

  •  konsolidimi i sherbimeve ekzistuese sipas zerave
  • zgjerimi i sherbimeve ekzistuese me sherbime te reja ( sic ka qene sherbimi i sistemimit te mbeturinave ne vend depozitim)
  • mbajtja ne nivel te larte e cilesise se kryerjes  se sherbimit te pastrimit  dhe rritja e cilesise ne zonat periferike te qytetit.
  • mekanizimi dhe modernizimi i kryerjes se sherbimit te pastrimit
  • kryerja e sherbimeve teknike sipas grafikeve te planifikuar per mirembajtjen e  mjeteve
  • organizimi dhe  menaxhimi i fuqise punetore per te realizuar ne kohe dhe cilesi sherbimin e pastrimit
  • mbajtja ne nje nivel te larte  te kenaqshmerise se qytetareve per kete sherbim

Sot ne firmen e pastrimit  jane tre mjete teknologjike per mbledhjen dhe transportimin  e mbeturinave ne vend depozitimin e tyre me kapacitet  7-8 ton, 2 mjete vetshkarkuese me kapacitet 4-5 ton, 1 mjet teknologjik per fshirjen e rrugeve , 1 mjet teknologjik per larjen e rrugeve dhe shesheve me kapacitet 7,5  m3, 1 traktor me thike 54 k.f,  rreth  240 konteniere , nga te cilet  120 cope jane prone e bashkise dhe firma   sipermarrese   paguan  qira   per to. Firma sipermarrese  e sherbimit  te pastrimit ka ne pronesi edhe nje mjet teknologjik me kapacitet 3 ton, i cili perdoret për heqjen e transportimin e mbeturinave nga zonat periferike të qytetit.

​ 

                                                              


Eventet

<mars 2019>
HënMarMërEnjPreShtDie
25262728123
45678910
111213
14
e enjte, mars 14, 2019
151617
18192021
22
e premte, mars 22, 2019
2324
25262728293031
1234567

Se shpejti


Buletini Informativ