Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kulture

I Jepet Titulli Qytetar Nderi ”Mësuesit të Popullit” Koço Korçari!

Në mjediset e Bibliotekës Publike u zhvillua ceremonia e dorëzimit të titullit “ Qytetar nderi”  Koço Korçari pas vdekjes.   Dorëzimi i titullit u bë nga kryetari  i Bashkisë Z. Kreshnik Hajdari dhe kryetari i Këshillit Bashkiak Z. Aleksandër Ziu. Në ceremoni  ishin të pranishëm emra të njohur të kulturës Kuçovare, njerëz që e kanë njohur nga afër  “Mësuesin e Popullit” Koço Korçari. Ata përcollën tek të pranishmit nëpërmjet kujtimeve gjithë vlerat profesionale dhe njerëzore që mbartëte ai.

Me Certifikatë Mirënjohjeje për profesionalizmin dhe  kontributin ndër vite kryetari i Bashkisë nderoi dhe një autoritet të artit kuçovar Z. Nito Lala.

“Restaurimi i Kishës së Ungjillizimit Kozare-Kuçovë”

Ministria e Kulturës miratoi projektin “Restaurimi i Kishës së Ungjillizimit Kozare-Kuçovë”, Monument Kulture i Kategorisë së I-rë. Ky premtim së fundi falë këmbëngujes së Bashkisë Kuçovë në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës u bë realitet. Kisha e Ungjillëzimit është nje vlerë e shtuar për të gjithë qytetin.

Gëzuar Ditën e Çlirimit Kuçovë!

Sot, pranë Lapidarit kushtuar pikërisht datës së Çlirimit të Kuçovës, u organizua ceremonia festive ku morrën pjesë: Kryetari i Bashkisë Z. Kreshnik Hajdari, Prefektja e Qarkut Berat Znj.Valbona Zylyftari, Deputeti i qytetit Z.Bardhyl Kollçaku, Veteranë të LANÇ-it, nga Organizata e Familjeve të Dëshmorëve, të ftuar nga forca të ndryshme politike si dhe të ftuar të tjerë, të cilët vendosën kurora dhe buqeta me lule në emër të institucionit që përfaqësonin apo të forcave politike.

Lavdi Dëshmorëve të Atdheut!

Kujtesë dhe Mirënjohje

Sot, ne nderuam ata qe gjithë këto vite i kanë dhënë sportit, kanë kontribuar në stadium për tu dhëne tifozerisë së Naftëtarit dhe qytetit emocione dhe kujtime të paharrueshme. Kryetari i Bashkisë Kuçovë ka nderuar me tituj “Qytetar Nderi” disa prej emrave kryesorë të skuadrës në vite.

“Kujtesë dhe mirënjohje” është seria e aktiviteteve rreth datës së Çlirimit të qytetit, që sot iu dedikua sportit.

Ritet Pranverore

U mbyll me sukses edicioni i 17-të i Festivalit “Ritet Pranverore” , ku performuan reth 200 artistë nga Shqipëria,Kosova,Mali i Zi, dhe Maqedonia e Veriut. Bashkia Kuçovë u përfaqësua në këtë festival me grupin e Kozares “Tradita Folklorike”, të cilët u vlerësuan me çmimin e parë. Me çmime individuale u vlerësuan dhe valletarë e instrumentiste të ketij grupi.🎼🥁🏆🏆🥇

Lavdi Dëshmorëve të Atdheut

5 Maji, Dita e Deshmorëve!

Dita e Dëshmorëve e ka origjinën në 5 maj 1942, kur u vra Qemal Stafa, i cili me veprimtarinë e tij u kthye në simbol të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare.Në nderim të kujtimit të të rënëve për lirinë e vendit si ç’do vit edhe sot u zhvillua ceremonia në monumentin e Dëshmorëve të Çlirimit në nderim dhe lavdi të Deshmorëve te Atdheut.

Kisha e Shën Kollit Perondi

Dita e Thesareve të Trashëgimisë. Ne kemi në Bashkinë e Kuçovës një gur të çmuar, pjesë e rëndësishme e gjerdanit të monumenteve të kulturës jo vetëm të vendit, por të rajonit! 💎 Kisha e Shën Kollit në Perondi📍 vlerësohet se i përket shekullit të XI me ndryshime dhe restaurime të ndryshme në vazhdim.

Ekspozitë

Në Bibliotekën e qytetit tonë u çel ekspozita fotografike nga Thanas Fili me titull ” Në prag të harresës” Në këtë ekspozitë kishte fotografi nga zhvillimet sportive nga vitet 1930 – 1940. Ekspozita do të jetë e hapur edhe javën tjetër. Jeni të lutur të vizitoni këtë ekspozitë e cila është një vlerë e shtuar për qytetin tonë.

Të ndalësh Dhunën

Në kuadër të mbylljes së fushatës “16 Ditët e Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore”, 🟠 Bashkia Kuçovë organizojë ekspozitën me temë “Të ndalësh dhunën”, në bashkëpunim me Qendrën Kulturore dhe me mbështetjen e UNDP Shqipëri. Në këte organizim morën pjesë nxënës nga të gjitha shkollat e ndryshme te Bashkisë Kuçovë ku prezantuan punimet e tyre domëthënëse.