Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Takime

Mblidhet Këshilli Vendor i Sigurisë Publike!

Ditën e sotme u mblodh Këshilli Vendor i Sigurisë Publike Bashkia Kuçovë. Qëllimi i takimit ishte mbledhja e anëtarëve të Këshillit të Sigurisë Publike, që përfaqësojnë institucione lokale shtetërore dhe jo-shtetërore për të identifikuar sfida dhe mundësi në funksionimin e Këshillit të Sigurisë Publike në këtë Bashki. Bashkia ka bashkëpunim te ngushtë me Policinë e Shtetit ku janë marrë masat e nevojshme ne territorin përeth shkollave. Duke u ndalur tek sfida Kryetari i Bashkisë Z.Kershnik Hajdari shtoi se; synimi ynë është nxitja e një mjedisi gjithëpërfshirës që lejon partneritet, bashkëpunim, të përbashkët, të natyrës së kërcënimeve dhe qasjeve më të përshtatshme për t’i adresuar ato. Shkëmbim të përvojave dhe praktikave më të mira në funksion të rritjes së cilësisë së jetesës dhe sigurisë publike.

Takim me Ambasadorin e Japonisë!

Në emër të Bashkisë Kuçovë, Kryetari i Bashkisë Z. Kreshnik Hajdari mirëpriti Ambasadorin e Japonisë 🇯🇵 Sh.T.Z. Takada Mitsuyuki .Mirënjohje të thellë Ambasadorit për mjetin zjarrëfikës të dhuruar e cila është një ndihmë e rëndësishme për këtë shërbim. Kryetari i Bashkisë bashkë me Amabsadorinin vizituan nga afër ambjentet e MNZ Kuçovë ku ndër të tjera u fol për mbeshtetjen dhe bashkëpunimin e përbashkët nga të dyja vëndet.

Njësia e Mbrojtes së Fëmijëve!

Njësia e Mbrojtjes së Fëmijëve në bashkëpunim me Qendrën e Parandalimit te Krimeve të të Miturve dhe të Rinjve zhvilluan takime sensibilizuese për edukimin ligjor , me qëllim informimin e nxënësve për drejtësinë penale për të mitur, njohjen me sistemin e drejtësisë dhe me prezantimin e rolit të QPKMR.

Dëgjesa Publike për paketën Fiskale (PBA) 2023 !

Bashkia Kuçovë, në bashkëpunim me Këshillin Bashkiak kanë zhvilluar dëgjesat publike PBA 2023. Dëgjesat Publike janë zhvilluar në njesitë administrative Lumas,Kozare,Perondi dhe Kuçovë , ku në fokus të kësaj dëgjese ishin “Për miratimin e tarifave dhe taksave vendore” për Bashkinë Kuçovë.

Mbledhje me Drejtuesit e Policisë së Shtetit

Ditën e sotme në Istitucionin e Bashkisë Kuçovë u zhvillua mbljedhja për luftën ndaj kultivimit të lëndëve narkotike. Të pranishëm ne këtë mbledhje ishte Prefektja dhe drejtuesit e Policisë së Shtetit për Qarkun Berat. 🤝 Të pranishëm ishin edhe Kryepletë e fshatrave të Njesive Administrative, si dhe përfaqesues të Bashkisë .Në këtë mbledhje u diskutua për mënyrat e bashkëpunimit mes institucioneve tona për luftën ndaj kultivimit të lëndëve narkotike.

Konsultim Publik

Ditën e sotme në sallën e Këshillit Bashkiak Kuçovë u zhvillua konsultimi publik (Tawn Hall) mbi kanalet è komunikimit të Këshillit me qytetarët.Në këtë konsultim morrën pjesë banorët e Bashkisë Kuçovë, bisneset, shoqeria civile, në këtë bashkëbisedim.

Konsultimi Publik

Sot u zhvillua Konsultimi Publik për PBA 2022-2024 dhe Paketën Fiskale në Nj. Administrative Lumas.Në mbështetje të ligjit nr. 139/2015 “Për Vetëqeverisjen Vendore” neni 18 dhe 54, të ligjit nr.146/2014 “Për Njoftimin dhe Konsultimin Publik” dhe Rregullores së Këshillit Kuçovë për “Konsultimin Publikë” me VKB nr. 38.

Konsultimi Publik

📝 Sot u zhvillua Konsultimi Publik për PBA 2022-2024 dhe Paketën Fiskale në Nj. Administrative Kozare dhe Perondi (📌 Sipas Kalendarit të Konsultimit).Në mbështetje të ligjit nr. 139/2015 “Për Vetëqeverisjen Vendore” neni 18 dhe 54, të ligjit nr.146/2014 “Për Njoftimin dhe Konsultimin Publik” dhe Rregullores së Këshillit Kuçovë për “Konsultimin Publikë” me vendim nr. 38.