Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mjedisi

Për një Qytet të Pastër!

Pastrimi “Për një qytet të pastër” janë angazhuar punonjësit e Agjescisë Komunale në ç’do cep apo vend për ta mbajtur atë të pastër.Kuçova ka nevojë për ndihmën tënde ku qëllimi është që të rihtet vetëdijesimi edhe qytetar edhe institucional, por edhe shoqëror, që të punojmë për një ambient të pastër.

T’i mbajmë mbetjet deri te pika 🗑 më e afërt! 🙏

Plani Kombëtar i Pastrimit

Plani Kombëtar i Pastrimit benë bashkë punonjësit e ndërmarrjes komunale,nëpunësit e disa drejtorive të ndryme të bashkisë në nje aksion për një qytet sa më të pastër.Mësues dhe mësuese të qytetit ju bashkuan kësaj nisime qe synon mobilizimin e çdo qytetari,istitucioni, apo biznesi jo vetëm për të larguar menturinat,por edhe për të mbajtur një mjedis sa më të pastër.

Dita Ndërkombëtare e Tokës

Në ditën Ndërkombëtare të Tokës ,Bashkia Kuçovë në bashkëpunim me Istitucione të tjera Vendore organizuan një aksion pastrimi.Në këtë aksion pastrimi morrën pjesë punonjësit e administratës së Bashkisë Kuçovë.Në kuadër të këtij pastrimi është e domosdoshme edhe kontributi i çdo qytetari, që jo vetëm të mos ndosin ambientin e përbashkët, por edhe të kontribojnë ne pastrimin për një mjedis sa më të pastër.

Rehabilitimi i Kafshëve të Rrugës

Çdo vit me qindra qen dhe mace përfundojnë të pastreha nëpër rrugët e qytetit dhe fatkeqësisht nuk ka mjaftueshëm njerëz që t’i adoptojnë ata. Shumë kafshë përfundojnë në rrugë pasi braktisen nga familja e tyre, dhe ndërkohe që një pjesë e vogël e tyre shpëtohen, pjesa më e madhe vuajnë rrugëve pa pasur dikë që të kujdeset për ta. Sterilizimi i kafshëve parandalon lindjen e tyre aksidentale dhe është mënyra më efiçente dhe humane për të shpëtuar jetë kafshësh.

Bashkia Kuçovë ka kryer rehabilitimin e qenëve të rrugës. Sipas metodave bashkëkohore, 🐶💉 u krye sterilizimi dhe vaksinimi. Kjo metodë sjell uljen e numrit e kafshëve, pas rikthimit në habitatin e tyre.Kafshët nuk do të mund të riprodhohen dhe do të kenë ulje të agresivitetit. Gjithsej u administruan 80 qenë, të cilët u regjistruan dhe u matrikulluan. 🏷 Ky projekt synohet të zbatohet për 5 vite rresht. Projekti u mundësua në bashkëpunim me Shoqatën zvicerane “JETA Tier und Mensch”. 🇨🇭 Klinika veterinare “Artenis Limoj”, u angazhua në zbatimin konkret të zgjidhjes, që respekton jetën e kafshëve 🐕 dhe të njerëzve. 🙏

Plani Kombëtar i Pastrimit

Faleminderit për të gjithë ata që çdo ditë angazhohen në Planin Kombëtar të Pastrimit🙏Kush do më shumë nga Shqipëria duhet ta mësojë se duke mos i hedhur plehrat rrugëve, ai e rrit fuqinë zhvilluese të Shqipërisë magjepsëse, falë pastërtisë së saj👍*momente nga pastrimi në Mallakastër, Selenicë, Vlorë, Gjirokastër, Memaliaj, Kuçovë, Patos, Tepelenë, Bulqizë, Libohovë, Peqin dhe Delvinë

#ShqipëriaEArdhmjaJonë☀️🇦🇱

#SkaKohëPërPushim🏃‍♀️🏃🏻‍♂️