Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Month: October 2023

Mblidhet Këshilli Vendor i Sigurisë Publike!

Ditën e sotme u mblodh Këshilli Vendor i Sigurisë Publike Bashkia Kuçovë. Qëllimi i takimit ishte mbledhja e anëtarëve të Këshillit të Sigurisë Publike, që përfaqësojnë institucione lokale shtetërore dhe jo-shtetërore për të identifikuar sfida dhe mundësi në funksionimin e Këshillit të Sigurisë Publike në këtë Bashki. Bashkia ka bashkëpunim te ngushtë me Policinë e Shtetit ku janë marrë masat e nevojshme ne territorin përeth shkollave. Duke u ndalur tek sfida Kryetari i Bashkisë Z.Kershnik Hajdari shtoi se; synimi ynë është nxitja e një mjedisi gjithëpërfshirës që lejon partneritet, bashkëpunim, të përbashkët, të natyrës së kërcënimeve dhe qasjeve më të përshtatshme për t’i adresuar ato. Shkëmbim të përvojave dhe praktikave më të mira në funksion të rritjes së cilësisë së jetesës dhe sigurisë publike.

I Jepet Titulli Qytetar Nderi ”Mësuesit të Popullit” Koço Korçari!

Në mjediset e Bibliotekës Publike u zhvillua ceremonia e dorëzimit të titullit “ Qytetar nderi”  Koço Korçari pas vdekjes.   Dorëzimi i titullit u bë nga kryetari  i Bashkisë Z. Kreshnik Hajdari dhe kryetari i Këshillit Bashkiak Z. Aleksandër Ziu. Në ceremoni  ishin të pranishëm emra të njohur të kulturës Kuçovare, njerëz që e kanë njohur nga afër  “Mësuesin e Popullit” Koço Korçari. Ata përcollën tek të pranishmit nëpërmjet kujtimeve gjithë vlerat profesionale dhe njerëzore që mbartëte ai.

Me Certifikatë Mirënjohjeje për profesionalizmin dhe  kontributin ndër vite kryetari i Bashkisë nderoi dhe një autoritet të artit kuçovar Z. Nito Lala.

Kuçova Dokumentar!

Në kuadër të Projektit “Rikonstruksioni i Shkollës Koço Korçari” mbështetur nga skema e granteve #EU4Municipalities e cila financohet nga  Bashkimi Evropian, Bashkia Kuçove ka realizuar një dokumentar të shkurtër mbi ndikimin  e kulturave Evropiane në  zhvillimin e qytetin tonë.

Ju ftojmë ta ndiqni ! 

https://youtu.be/BMqYuoktti8

Rikualifikim i rrugës “Luan Qafzezi” dhe Kamza!

Rikualifikim i rrugës ” Luan Qafzezi” dhe Kamza është një tjetër investim,një premtim i mbajtur i Bashkisë Kuçovë. Kryetari i Bashkisë Z. Kreshnik Hajdari inspektoi nga afër punimet e kryera që prekin distancën nga “Pusi i Gazit” deri te Kodra e Përpunimit. Së shpejti këta banorë do të kenë rrugët asfaltuara.

Takim me Ambasadorin e Japonisë!

Në emër të Bashkisë Kuçovë, Kryetari i Bashkisë Z. Kreshnik Hajdari mirëpriti Ambasadorin e Japonisë 🇯🇵 Sh.T.Z. Takada Mitsuyuki .Mirënjohje të thellë Ambasadorit për mjetin zjarrëfikës të dhuruar e cila është një ndihmë e rëndësishme për këtë shërbim. Kryetari i Bashkisë bashkë me Amabsadorinin vizituan nga afër ambjentet e MNZ Kuçovë ku ndër të tjera u fol për mbeshtetjen dhe bashkëpunimin e përbashkët nga të dyja vëndet.